Областният управител Йордан Татарски
Областният управител Йордан Татарски / netinfo
Областният управител Йордан Татарски представи пред журналисти схемата, помещенията, част от които и ремонтирани, за нуждите на РИК- Кюстендил и за приемането на изборните материали от СИК, в изборната нощ. Той уточни, че схемата ще бъде финално коригирана и изпратена в РИК за съгласуване.
За удобство на членовете на СИК ще бъдат поставени столове в коридора на втория етаж в сградата на Областна администрация, както и машини за вода и кафе.  Вече е срязана и металната решетка, която преграждаше коридора, преди помещенията на Сметната палата. Предвижда се и монтирането на телевизор, за да следят хората новините в изборната нощ.

РИК
netinfo


Предаващите протоколите ще влизат под номера в сградата, през стълбището до асансьорите, до втория етаж, където първо ще преминават през стая за предварителен контрол, след това през пункта на Информационно обслужване, който е специално пригоден и има 2 врати, за да не се засичат потоците от влизащи и излизащи членове на СИК.

РИК
netinfo


Следва влизане в заседателната зала на втория етаж, където ще е Районната избирателна комисия. Хората, които са предали изборните материали и са приключили работата си ще слизат през другото стълбище на сградата.
“Ще има организация, такава, че да не се конфронтират потоците от хора. Остава и РИК да направи графиците за пристигане на СИК  от общините”, заяви областният управител Йордан Татарски.
 
Дарик- Кюстендил