Областната управа в Кюстендил ще осигури работа на 30 безработни
Областната управа в Кюстендил ще осигури работа на 30 безработни / Влади Владимиров

30 безработни ще започнат работа по проект спечелен от Областната управа в Кюстендил. Те ще бъдат наети на минималната работна заплата, за 6 месеца през 2012 година, от месец април. Проектът е спечелен пред Регионалната програма за заетост, информира временно изпълняващата длъжността областен управител Даниела Годинова.

По 6- ма души ще работят за поддръжката на Рилския манастир, Регионалния исторически музей и читалище "Братство". По двама души са предвидени за манастирите "Св. Лука" в село Граница и "Покров Богородичен" в село Ресилово, и черквата "Св. Георги" в Кюстендил. Ангажирани ще бъдат и 6- ма безработни за поддръжката на ГКПП- Гюешево и двама за ГКПП- Олтоманци.

Одобрени са проектите на Община Кюстендил и Община Дупница, за по 5- ма души, на Община Невестино за 15, и за Община Трекляно за 10 безработни, които ще работят за поддръжката на пътища и улици.

"Нашият проект е за 66 240 лв. Печелим такъв за втора поред година. Това е нашия начин да подпомагаме общините, защото почти всяка кандидатства, но не винаги всички биват одобрени", коментира Даниела Годинова.