Областна управа с подкрепа за завод за електробуси в Дупница и нови ски писти в Сапарева баня
Областна управа с подкрепа за завод за електробуси в Дупница и нови ски писти в Сапарева баня / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

На територията на Кюстендилска област се реализират 151 проекта, на обща стойност 171 млн. лв., отчете областният управител Иван Каракашки. Приключилите проекти са 61, за около 70 млн. лв.
Областна администрация работи по 3 проекта свързани с интернет технологиите. Един от тях е свързан с т. нар. "облачни технологии". "Ще има един сървър и ние ще работим само с екрани. В момента се проучва законодателството на 15 страни в тази област", коментира Каракашки.
60 души са работили към Областната администрация по различни програми през 2013 година. Към този момент са 30, плюс трима младежи, които са по програмата "Старт в кариерата".
Областният управител е имал 3 изнесени приемни в Дупница, Бобов дол и Рила. Провеждат се и редовно срещи с кметовете на 9- те общини, на които някои от проблемите се решават веднага, а за други се предприемат необходимите стъпки.
Завод за електробуси е приоритетен проект за община Дупница. За Бобов дол се предприеха мерки ТЕЦ- а да работи с два енергоблока, каза областният управител. Иван Каракашки обеща и подкрепа за развитието на балнеологията и туризма в община Сапарева баня, като ще се съдейства на общината да изграждането на нови ски писти, при спазване на екологичните норми.