Областен управител и кмет уважиха 10- годишния юбилей на писта Людмил Янков
Областен управител и кмет уважиха 10- годишния юбилей на писта Людмил Янков / Дарик- Кюстендил

10-годишният юбилей на пистата за ски и сноуборд „Людмил Янков" бе отпразнуван на Фън парк „Осогово". Сред гостите на празника бяха областният управител Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов, скиори и сноубордисти, приятели. Те бяха посрещани от домакините на тържеството Явор Спиридонов и родителите му.
Атракцията бе нощен паралелен слалом. Най-малкият състезател бе 6- годишният Теодор Котев, който получи специален медал. Явор Спиридонов връчи плакет на първия си треньор Васил Димчев.

Областен управител и кмет уважиха 10- годишния юбилей на писта "Людмил Янков"
netinfo

Подредена бе и изложба с фотографии проследяваща 10- годишната история на пистата и Фън парка. За гостите имаше стилен коктейл и разбира се, като за рожден ден- вкусна торта.

Областен управител и кмет уважиха 10- годишния юбилей на писта "Людмил Янков"
netinfo

„Бързо изминаха тези 10 години от откриването на ски пистата, които бяха изпълнени с много напрежение и труд. Всичко стана реалност, благодарение на институциите от областта и общината, и с подкрепата от приятели на ски спорта. Още в самото начало реших пистата да носи името на Людмил Янков, известен кюстендилец, алпинист и поет, загинал по време на тренировъчен лагер на Мальовица", сподели Явор Спиридонов.