Нулево реми на Миньор- Пирин
Нулево реми на Миньор- Пирин / netinfo
Миньор Перник и Пирин Благоевград завършиха при нулево равенство в мач от 10-тия кръг на А група, игран на стадион „Осогово” в Кюстендил.

Символичните домакини играха близо 30 минути с човек по-малко, но въпреки това бяха близо до победата.

Още в 5-тата минута перничани отбелязаха гол, който обаче бе отменен заради засада. Николай Станков стреля от границата на наказателното поле и вкара във вратата на Чавдаров. Страничният съдията обаче вдигна засада, тъй като Боби Динков, който бе зад защитата на Пирин, влияеше на ситуацията.

В следващите минути Миньор имаше още няколко положения за гол, като при най-чистото от тях в 28-мата минута удариха и греда. Боби Дичев свали с глава към Валмир, който от 7, 8 метра шутира мощно с левия крак, но топката срещна горната греда на Чавдаров.

В 39-тата минута и гостите можеха да открият резултата, след като Дани Младенов се възпозлва от неразбирателство в отбраната на перничани, открадна топката, мина покрай стража Иванов, но ударът му излезе в аут.

През втората част Пиетробон на два пъти излезе сам срещу Иванов, който обаче се справи перфектно и предотврати опасностите.

В 66-тата минута Миньор остана с човек по-малко, след като младежкият национал Николай Дюлгеров получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена.

Въпреки това до края на мача благоевградчани не успяха да стигнат до гол и по този начин срещата завърши при 0:0.

Във временното класиране Миньор е на 12-то място с 10 точки, докато Пирин е на 14-та позиция с 9, съобщава сайта www.gong.bg.