Новият депутат от КП ББЦ, инж. Петър Петров: Бързи промени в Изборния кодекс и широка коалиция
Новият депутат от КП ББЦ, инж. Петър Петров: Бързи промени в Изборния кодекс и широка коалиция / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

За широко- коалиционно правителство в център- дясно и смирение, се обяви новоизбраният депутат от Кюстендилски избирателен район инж. Петър Петров, от КП "България без цензура". Той е изпълнителен директор на ТЕЦ- Бобов дол, ръководи още 10 фирми и е организационен секретар на партия ЛИДЕР.
"Необходимо е мнозинство от поне 140 гласа, без ДПС и "Атака", а БСП се обявиха вече за опозиция в този парламент. Преговорите на КП ББЦ с ГЕРБ са на 17 октомври. Ние сме за мнозинство, което да осигури икономически растеж на България, което пък ще доведе до създаването на нови работни места", заяви инж. Петър Петров. Той припомни ангажимента си от кампанията, че до края на годината трябва да е готова сероочистващата инсталация на ТЕЦ- Бобов дол, което ще позволи да работи и с 3- ти си енергоблока, а така ще се назначат на работа между 200- 250 души.
Депутатът Петър Петров няма амбиции да влиза в изпълнителната власт, вижда своето място в комисиите в НС.
По повод мандата на ДПС в Кюстендилски регион, Петров коментира- "Обещавам една от първите ни задачи в новия парламент да бъде промяна на Изборния кодекс, за да не се получават подобни аномалии, като тази с мандата за Бат Сали, който взима място на ГЕРБ. На предишни избори, Димитър Чукарски стана по този начин депутат от региона, с листата на РЗС".

Общинският председател на ЛИДЕР Стоян Стоилов и общински съветник допълни, че днес ОС- Кюстендил е гласувал декларация, с която се призовава президента да сезира Конституционния съд, точно заради разпределянето на гласовете от Турция и като цяло от чужбина.
"Благодаря на всички 7 539 души гласували за нашата листа, благодарение на които получаваме 1 мандат и с 12, 82% сме трета политическа сила в Кюстендилска област. Много чакахме, докато ЦИК определи мандатите, в неделя ще станат ясни и имената на 240- те в новото НС, но аз съм абсолютно сигурен, че съм един от тях. Вторият в нашата листа има 1 098 преференции, срещу моите над 5 000 гласа- 868 с преференции, а с останалите бюлетини, избирателите приемат подредбата, без да има преференции", каза още инж. Петър Петров.
КП "България без цензура" ще има 15 депутати, от тях 8 от партия ББЦ, 5 от ЛИДЕР и 2 от ЗНС. Николай Бареков остава евродепутат и ще отстъпи местата си от две листи, с които е избран за депутат в НС.