Нови сигнали за корупция до Областният обществен съвет и нови кутии
Нови сигнали за корупция до Областният обществен съвет и нови кутии / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

5 сигнала за корупция са постъпили в Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, през последните 3 месеца. 4 от тях са за неправомерно ползване на земеделски земи и касаят Областна служба "Земеделие", каза областният управител Владислав Стойков. Те са препратени към компетентните инстанции за предприемане на съответните действия.

"Петият сигнал е срещу човек на ръководен пост в областта. Той не бе четлив и ще го върнем отговор до жалбоподателя да ни го изпрати отново, за да имаме пълната информация. Надяваме се хората да виждат в наше лице съвет, който наистина ще работи срещу корупцията", каза областният управител. По негова инициатива, във всяка община ще бъде поставена кутия за сигнали, различна от тези на общинските ръководства. Тя ще се отваря само от комисия назначена от мен, уточни Владислав Стойков.

Следващото заседание на Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията ще бъде най- късно след 3 месеца. При нови сигнали или отговори, които изискват бърза реакция ще се свика извънредно заседание на съвета.