Нова телефонна измама- дядо от Дупница загуби 5 000 лв.
Нова телефонна измама- дядо от Дупница загуби 5 000 лв. / Дарик Нюз,архив

80-годишен мъж от Дупница е предал на телефонни измамници сумата от 5 000 лв.! По телефона му се обадил мъж, който се представил за негов племенник от Кюстендил, поискал парична помощ, за да се възползва от изгодна ценова промоция на климатици. Васко - така се представил мъжът, бил в магазин на търговска верига и щял да изпрати приятеля си да вземе парите. Възрастният човек дал исканата сума, а после размислил дали не е измама, информира говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка
По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Това е трети случай, за два дни на измамени възрастни хора, след като вчера дядо от Кюстендил се раздели с 2900 лв., а баба от Дупница с 400 лв.


"Призоваваме: Хора, не си давайте парите на непознати! Както и да се е представил обаждащия се - роднина, приятел, съученик..., щом ще изпрати непознат за вас човек да вземе парите, бъдете сигурни: МАМЯТ ВИ!
Препоръчваме: Не съхранявайте в жилищата си големи суми пари! Не се доверявайте при обаждане, че сте спечелили уреди и техника от големи търговски вериги, но.....трябва да внесете пари, да заредите ваучери за мобилни услуги, за да си получите наградата. Не се доверявайте на служебни лица, които при обаждане по телефона се представят за полицаи, прокурори, лекари, представители на Здравната каса, счетоводители.... Какъвто и повод за обаждането да ви съобщят, щом искат пари, това са ИЗМАМНИЦИ", припомнят от ОД МВР- Кюстендил.