Нова победа и загуба за кадетите на Велбъжд 2002
Нова победа и загуба за кадетите на Велбъжд 2002 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Кадетите на баскетболния „Велбъжд 2002" завършиха с победа и загуба, и втория междуобластен турнир. Срещите в зона "Рила" бяха в пернишката зала "Борис Гюдеров". Първият турнир бе в зала „Осогово".
Кюстендилските баскетболисти, водени от Владо и Боян Велинови загубиха от "Рилски спортист"- Самоков с 26:58 точки. Във втория си мач обаче „Велбъжд 2002" си върна самочувствието след победа с 69:38 точки над домакина "Металург"- Перник. За перничани това бе втора домакинска загуба, след като отстъпиха и на "Балкан" с 32:83 точки.
Най- оспорваният двубой бе между "Видабаскет" и "Балкан"- Ботевград, и бе спечелен от баскетболистите от Видин със 74:57 точки.
След двата турнира в зона "Рила", временното класиране оглави тимът на "Велбъжд 2002", който е с 6 точки, но и с мач повече. С 5 точки на второто място е "Рилски спортист", а трети със същия актив е "Балкан"- Ботевград.
За кадетите до 16 години предстои още един турнир, на който домакин на 14- ти декември ще бъде Ботевград.
Зала "Арена Самоков" ще приеме в неделя отборите- момчета до 14 години, като "Велбъжд" ще изиграе две срещи, с втория и първия тим на "Рилски спортист".