Нова партия  ще защитава интересите на  левите избиратели
Нова партия ще защитава интересите на левите избиратели / Дарик Кюстендил

В Народното събрание левият избирател не е представен, а това е и основна причина да възникне  формация Българска левица.  Това каза на среща - разговор в читалище "Братство"  Кюстендил  за позициите  на Българска левица в местните и президентски  избори, нейният председател, докторът по международно право Иван  Генов. "През последните десет години  БСП води  определено дясната политика и това също стана фактор за създаване на новата ни партия", допълни Генов. Като втора причина той изтъкна процеса на формиране на нови сили и съпротивата на действащата система в Европа.

В дискусията в Кюстендил участваха представители на партии от лявото пространство- социалисти, комунисти, земеделци, граждански сдружения, както и професор Чавдар Кръстев- секретар на организацията.

Нова партия  ще защитава интересите на  левите избиратели
netinfo

 

Становището на новата партия е,  че  важните дейности като енергоснабдяване, топлоснабдяване и водоснабдяване и  обществен транспорт трябва да се управляват от общините или държавата.

Лекторът Иван Генов припомни и хронологията по събитията около 4-ти февруари от 1997 година и политическата криза, когато БСП връща мандата за състава на ново правителство. Водеща роля играе покойният Николай Добрев."Датата не трябва да влиза в учебниците по история, както искаха някои като пример за политическа далновидност. Това беше политическо бездействие, а БСП пропусна  възможността да състави втори кабинет", допълни Генов.