Нова наредба за детските градини и ново име за ОДК в Кюстендил
Нова наредба за детските градини и ново име за ОДК в Кюстендил / netinfo

Общинският съвет- Кюстендил ще приеме нова Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Кюстендил, във връзка с новия Закон за предучилищното и училищно образование.
Деца ще могат да се преместват от една в друга детска градина целогодишно, при писмено заявление на родителите. Детето ще се счита за отписано от детската градина при отсъствие над 1 месец, без медицински документ и при неплащане на таксата за два поредни месеца.

Център за подкрепа на личностно развитие- Обединен детски комплекс ще е новото име на ОДК- Кюстендил, след като Общинския съвет гласува докладна и спази Закона за предучилищното и училищно образование. ОДК е създаден през 2000 г. като извънучилищно педагогическо учреждение Той е наследник на Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, както и на Ученическата спортна школа. През 2015/ 2016 г., над 500 деца са посещавали извънучилищните форми, които предлага Обединен детски комплекс.
Със заповед на кметът Петър Паунов ще бъде определена дейността на Център за подкрепа на личностно развитие- Обединен детски комплекс, а именно: развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.