Електрик
Електрик / Ели Ташева
Инвестиция в Електрик
96147
Инвестиция в Електрик
  • Инвестиция в Електрик
Нови 20 работни места осигури завод "Електрик" в Радомир с открития днес нов цех. Българската производствена база е дъщерно дружество на шведската AQ Group, която е инвестирала в новата мощност около 6 милиона евро. В цеха се извършва полагане на покритие върху карбонови изделия, като електрофорезата се осъществява с най-модерна техника. Последната договорена поръчка е за 3,5 милиона лева, каза изпълнителният директор на завода в Радомир Емил Николов.
 
На откриването днес присъстваха заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на "Волво", които са клиенти на радомирското предприятие, председателят на борда на директорите на AQ Group Клас Мелгрен.

Инвестиция в Електрик
Ели Ташева
 

Персоналът зает с производството в завода наброява 620 работници. Предприятието, което е създадено преди повече от 50 години, е сред малкото в страната, останали незасегнати от икономическата криза и увеличава производството си, отбеляза Емил Николов.
 
Заводът в Радомир ще бъде номинацията от област Перник за наградата Инвеститор на годината, обяви по време на откриването областният управител на Перник Ирена Соколова.
 
Дарик- Кюстендил