Нова маркировка
Нова маркировка / Влади Владимиров
Започна подновяване на маркировката в централната градска част на Кюстендил с бяла боя, работата трябва да приключи до края на месеца. “След това ще започне подновяване на маркировката пред училища и детски градини, и по кварталите, докато стигнат средствата от бюджета на комисията, ще бъде подменена маркировката в целия град”, коментира в интервю за Дарик председателят на общинската Комисия по безопасност на движението Георги Джоглев.

Жълтата боя, която се използваше през последните няколко години и срещу, която имаше много протести на граждани, защото се изтриваше бързо и бе опасна през зимния период, вече няма да се използва.

“Възможно е, да не спазвани изискванията за полагане на маркировката. Тя трябва да се поставя при температура на асфалта над 17 градуса, за да е по- трайно изпълнението. Колегите от “Капитално строителство” проведоха проучвания и направиха избор между цена и качество, и се надяваме новата бяла боя да е по- трайна, но времето ще покаже”, коментира пред Дарик Георги Джоглев.
 
Дарик- Кюстендил