Нов старт за Марек Юнион Ивкони
Нов старт за Марек Юнион Ивкони / netinfo

   Развитието на детско- юношеската школа, която да запази позициите си от тази година ще е приоритет на дупнишкият "Марек Юнион Ивкони" и за новото първенство.

  "Школата в момента процъфтява, тя е най- добрата в България. Ще продължим да инвестираме в нея, за да запазим мястото си", заяви, в интервю за спортната рубрика "На старт" на Дарик радио- Кюстендил, президентът на "Марек" Иво Константинов. "Дано фурора след бронзовите медали на националния отбор от световното да бъде използван за развитие на школите по волейбол, както е станало преди 20 год.", пожела Константинов.

  Мъжкият отбор на дупнишкия клуб е най- младия в Националната волейболна лига. Новото първенство стартира днес, а дупничани посрещат утре "Славия".

  "Очаквам оспорвани мачове, силите са изравнени. Имам пълно доверие в треньорския щаб, целта е да обиграваме млади таланти", каза президентът на "Марек". Той изрази увереност, че отбора му пак ще е в челото на класирането, но място като задача не е поставяно. Константинов обяви, че има намерение да инвестира в базата в Дупница и очаква споразумение за това с общината.