Хисарлъка
Хисарлъка / DarikNews.bg
Ново събитие - арт-фестивал "Един ден в парка" да бъде включено в Културния календар на Община Кюстендил за тази година, ще гласува общинския съвет в града на сесията си следващата седмица.

Предвидено е събитието да се състои на 24 юли и на 4 септември в местността "Хисарлъка". Идеята е на местното сдружение на ресторантьорите и хотелиерите в града и целта му е да промотира Община Кюстендил като привлекателно място за туризъм на открито, фестивален туризъм и интерактивни преживявания.

Фестивалът ще съчетава удоволствието от музиката, изкуството и времето, прекарано с приятели сред природата. Мястото за провеждане на фестивала ще бъде средновековната крепост "Хисарлъка", предвижда проектът.

За децата на Кюстендил е предвиден ден, изпълнен с различни активности - игри, театър, кулинарни работилници, занимания, които ще ги направят преки участници и творци във фестивала. За по-големите гости на събитието са предвидени концерти на любими изпълнители, зони за отдих, коктейл-бар, разнообразна храна. Ще се организира и изложба, на която ще се представят местни артисти.

Предвидените разходи за провеждането на празника са в размер на 36 хиляди лева, от общинския бюджет.
 
БТА