Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова сред финалистките за Мис BGathletic 2014
Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова сред финалистките за Мис BGathletic 2014 / http://www.bgathletic.com/

Кюстендилките Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова са сред 18- те атлетки, които продължават борбата за титлата Мис BGathletic 2014. Никол е родена 1995 година, а Юлияна- 1996 г., и двете са състезателки на клуб "Цвети Кирилова". В надпреварата продължава и 34- годишната им съотборничка Силвия Димитрова, която е от Стара Загора.

Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова сред финалистките за Мис BGathletic 2014
netinfo

Специализираният сайт за лека атлетика BGathletic.com за първи път организира конкурса Мис BGathletic.com 2014, а до 30 юни читателите на сайта, могат да гласуват на специална интернет платформа miss.bgathletic.com за определяне на финалистките.
Петте атлетки, които съберат най- много гласове до 30 юни, ще оформят Топ 5 на втория финален етап на конкурса. Отново с вашите гласове ще продължат напред към челната тройка и носителката на короната Мис BGathletic.com 2014. Носителката на приза ще получи специална награда.
Всеки има право да даде само три гласа от едно IP в първия етап на конкурса.

Организаторите смятат, че така конкурсът ще бъде по- справедлив и ще намали до минимум измамите.
Екипът на медията направи обширна селекция от 50 красиви атлетки, които бяха сведени до 18 момичета. В селекцията са включени само картотекирани за 2014 г. в БФЛА състезателки, имащи право да участват в състезания за девойки старша възраст и жени.

Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова сред финалистките за Мис BGathletic 2014
netinfo

Сред 18- те номинирани е и най- добрата атлетка на България - Ивет Лалова.