Пороен дъжд превърна улиците на Русе в реки. За по-малко от час над града се изсипаха над 20 литра на квадратен метър
Пороен дъжд превърна улиците на Русе в реки. За по-малко от час над града се изсипаха над 20 литра на квадратен метър / БГНЕС
Екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" проверяваха сигнал през телефон 112, че в община Кюстендил, вследствие на проливния дъжд е нарушен достъпът до пет села: Николичевци, Вратца, Преколница, Церовица и Бобешино, като са отнесени пътните настилки до тях. Сигналът е подаден в 18, 25 ч., след което се появи информация на сайта на МВР.

Пътищата до Николичевци, Вратца, Преколница и Церовица са проходими, има на места нарушения в настилката им, но по тях може да преминават линейка, пожарна и други моторни превозни средства. Утре ще бъде проверена ситуацията в село Бобешино”, каза за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

В село Николичевци е затруднен достъпът до траурния парк. Проверени са пътищата до всички махали в село Вратца, което е на главния път за Граничния контролно-пропускателен пункт "Гюешево", всички са проходими.
 
Дарик- Кюстендил