Нерви, два червени картона и загуба на Велбъжд от Пирин 2001 в U19
Нерви, два червени картона и загуба на Велбъжд от Пирин 2001 в U19 / Дарик-Кюстендил

„Велбъжд" отстъпи на „Пирин 2001" в нервен мач на стадион „Осогово" с 1:3. Кюстендилци останаха без победа на собствен терен в Елитната група до 19 години. Футболистите, водени от Юлиян Кръстев се хвърлиха здраво в мача и пропуснаха 100%- во положение за гол. Допуснаха обаче колективна грешка в защита и възпитаниците на Ивайло Андонов поведоха с 0:1. Последва дузпа за игра с ръка, която от щаба на „Велбъжд" оспорват и резултата стана 0:2. Автор и на двата гола Петко Стоинков. Костадин Куков намали от пряк свободен удар, но гостите, чрез Асен Ибишев вкараха и трето попадение за крайното 1:3.
„Велбъжд" завърши двубоя с двама футболисти по- малко. Защитникът Валери Максимов получи втори жълт и червен картон в 75- та минута. Червен картон, след два жълти и за капитанът Костадин Куков в 88- та минута. Още в първите минути на мача се контузи и бе заменен Кристиян Златков.
Предстоящото гостуване на „Берое" в Стара Загора ще пропусне и Кристиян Панов, който има натрупани 5 жълти картона от началото на първенството и ще бъде наказан за 1 мач.
„Доволен съм от футболистите. Искаха победата, изпълняваха указанията за преса на гостите в тяхната половина, но нелепия първи гол и дузпата, която според мен не съществуваше решиха изхода от мача. Кадровите проблеми се увеличават с всеки изминал мач", каза треньорът Юлиян Кръстев.
Той се надява, че днес мъжете могат да победят „Миньор" и да зарадват него и феновете на стадион „Осогово". Двубоят е от 17 ч.

Всички резултати от 8 кръг на Елитната група до 19 г.:

Черноморец (Бургас) 1 - 1 Видима-Раковски (Севлиево)
Спартак (Варна) 0 - 2 ЦСКА (София)
Литекс (Ловеч) 3 - 0 Берое (Стара Загора)
Велбъжд (Кюстендил) 1 - 3 Пирин 2001 (Благоевград)
Ботев (Пловдив) 2 - 0 Оскар Е.Л. (София)
Светкавица (Търговище) 0 - 4 Левски (София)
Чавдар (Етрополе) 0 - 0 Черно море (Варна)
Славия (София) - Любимец (Любимец)