Нели Шомева е №1 за Спортното училище
Нели Шомева е №1 за Спортното училище / Влади Владимиров

Състезателката по борба Нели Шомева е Спортист №1 на Спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил. Тя е ученичка в 11- ти клас. Шомева е републиканска шампионка за кадетки от Държавното лично първенство и от Държавното лично отборно първенство. Национален състезател, участва на Европейското първенство за кадетки.

Двама спортисти си разделиха второто място за 2012 година. Това са Елена Близнакова- художествена гимнастика и Георги Захариев- борба. Трима ученици са на призовото трето място: Анатоли Иванов- футбол, Николай Йорданов- футбол и Галя Аначкова- борба.

16 ученици на Спортното училище бяха номинирани за място в десетката за годината. "Взехме Соломоновско решение и всички деца са отличени за усилията  и постиженията им", каза директорът Любомир Анчев, който връчи наградите със зам.- директора Илияна Шопова.

За всеки един от спортистите беше подготвено мултимедийно представяне със снимки от техни срещи  и награждавания на почетната стълбичка. Ученици демонстрираха хватки от борбата, а Снежана Митова поздрави гостите в залата с изпълнение по художествена гимнастика. Музикалната програма бе подготвена от преподавателят Людмила Стоянова.

Челната десетка на Спортното училище допълват:

На четвърто място са: Николета Лунджова- борба и Йордан Анев- борба;

На пето място са: Алекс Иванов- борба и Володимир Георгиев- карате;

На шесто място е Мирослава Велинова;

На седмо място е Кристиян Станчев- борба;

На осмо място е Деяна Аначкова- борба;

На девето място е Ванеса Натова- карате;

На десето място са футболистите Валери Максимов и Георги Стоев.

Треньор на годината е главният треньор на клуба по борба "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев. Специален плакет получи треньорът по футбол Анатоли Бачовски, за това че класира юношите старша възраст в Елитната група до 19 г.