Нели Карипова: Димитър Ганчев води ОС – Бобов дол незаконно
Нели Карипова: Димитър Ганчев води ОС – Бобов дол незаконно / netinfo

Като незаконна определи днешната сесия на ОС – Бобов дол, както и последните 6 заседания през ноември и декември, съветничката от ГЕРБ Нели Карипова. Тя се позова на писмо- предложение от Районна прокуратура- Дупница, с което се предлага на Димитър Ганчев, който води като председател сесиите, да се съобрази с тълкувателно решение на Върховен административен съд и следващите заседания да се свикват от новоизбрания председател Димитър Атанасов.

"Защо мнозинството не иска да спази закона, а ни обвиняват нас. Защо, като мислят за общината и хората не отстъпят. Сесиите са незаконни и дори се източват пари от еврофондовете с незаконни решения", заяви Нели Карипова, която твърди, че е законен зам. председател на ОС.

"В писмото от прокуратурата пише- "предлагам да се съобрази". Аз ще се съобразя само с решението на Административен съд- Кюстендил, очаквам заседанието на 4 февруари и да стане ясно Ганчев или Атанасов е легитимен председател", коментира пред Дарик Димитър Ганчев. Според него, сесиите на ОС са законни.