Нека ФК Велбъжд бъде възроден
Нека ФК Велбъжд бъде възроден / Влади Владимиров

Стотици деца и родители се събраха на стадион "Осогово" за официалния старт на ФК "Велбъжд" за новия футболен сезон- 2012/ 2013 година. Обединението с ФК "Бузлуджа" бе в името и доброто на децата, каза в първите си думи управителят на клуба Андрей Радев. Гости на тържеството бяха- изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, областният управител Владислав Стойков, общински съветници. Кметът Петър Паунов и зам.- кметът Виктор Янев отсъстват по уважителни причини, обяви Андрей Радев.

"Надявам се да пожънем много успехи. Надявам се родителите да бъдат съпричастни, към това което правим. Римският политик Марк Порций Катон Стари завършвал всяка своя реч пред Римския сенат, с една стара максима- "И все пак, Картаген  трябва да бъде разрушен". За нас тя трябва да звучи така- "Все пак, нека футбола в Кюстендил и Велбъжд да бъдат възродени", заяви управителят на ФК "Велбъжд" Андрей Радев. Той благодари на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, за оказаното съдействие и методическа помощ за конкурса за треньори в ДЮШ, както и за ангажимента за напред изтъкнати методисти и специалисти да помагат, за да могат и треньорите да се развиват в правилна насока.

Андрей Радев благодари на областния управител за разбирането и подкрепата за обединителните процеси, както и на кмета Петър Паунов и зам.- кметът Виктор Янев, и за предоставената база. "Благодаря на ОС  и всички съветници за финансовата помощ, която позволява да участваме във всички първенства и турнири на БФС. Идвайте на мачовете, помагайте и подкрепяйте отборите", завърши управителят на футболния клуб.

Успехи на всички формации на "Велбъжд" пожела и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. "Наистина е приятно да присъстваш на такова тържество, усещаш че във футбола има и хубави неща, и ще върви напред. Когато влязох на стадиона и видях усмихнатите деца, разбрах че тази красива игра има бъдеще. Приятно впечатление ми направи, че тук присъства и държавното и общинско ръководство. Ние в БФС винаги сме смятали, че развитието на футбола в отделна община може да става само съвместно и с помощта на държавата, и на общината, тъй като заедно, когато се върви, се върви по- бързо и по- нагоре. Желая много успехи на клубните формации и на ръководството", заяви на стадион "Осогово" Попов.

"Радвам се, че има толкова много деца. Успешна спортно- състезателна година. Надявам се тези деца, някои от тях, ако не всички да ни зарадват с класиране на финали следващата година и дай Боже да имаме и шампиони. На родителите пожелавам да имаме щастливи мигове с нашите деца на стадиона", каза областният управител Владислав Стойков.

Поздравителен адрес, от името на председателя на ОС Стоян Стоилов, прочете общинският съветник д- р Маргарита Исталиянова. В него се казва: "Щастливи сме, че все още в нашия град има хора като вас, които въпреки трудностите са готови да дадат всичко от себе си, за да подпомагат спорта, младите, футбола, бъдещите таланти. Изразявам задоволство, че имаме отбор в Елитната юношеска група, която дава възможност на младите таланти да срещнат своите връстници от най- добрите клубове в страната. Без труд, лишения и воля никога няма да постигнете желаните успехи. Успешно представяне в новия футболен сезон. Кюстендилската общественост Ви дава шанс и подкрепа, а вие трябва да ги оправдаете."

Директорът на детско- юношеската школа Илчо Велинов пожела-" успешна година, да работим много и да научим тези деца да играят наистина футбол". Той представи отборите и треньорите в клуба: 5-6-7 -годишните, с треньор Кирил Мицов; 8-9 годишните, с треньор Ивайло Иванов; Деца А1, с треньори Валентин Казачки и Димитър Димитров; Деца А, с треньор Иво Асенов, които ще участват за републикански финали; Юноши младша възраст, с треньор Владо Ангелов. Момчетата, които ще представят "Велбъжд" в Елитната група до 19 г. ще бъдат водени от треньора Георги Петров.

Представителният мъжки отбор на ФК "Велбъжд", с треньор Юлиян Кръстев излезе последен на терена. В треньорският екип са още- Румен Омерски- кондиционен треньор в школата и Красимир Димитров- треньор на вратарите.

На стадион "Осогово" не излезе досегашният наставник на юношите старша възраст, под чието ръководство те спечелиха квота за Елитната група U-19- Анатоли Бачовски. Той не участва в конкурса за треньори, обявен от ръководството на клуба.

Очаквайте всички отбори на ФК "Велбъжд" в Тема в снимки...