Не успя вотът  на недоверие срещу председателя на ОбС- Бобов дол
Не успя вотът на недоверие срещу председателя на ОбС- Бобов дол / Дарик Кюстендил, архив

 Вота на недоверие към председателят на Общински съвет- Бобов дол Нели Керипова не успя, след като срещу нея гласуваха 8 съветници , 7 бяха "против" и имаше една невалидна бюлетина . Необходими за свалянето й от поста бяха 9 гласа. От гласуването отсъства общинският съветник Йорданка Каленичкова.

"Причината да ми се иска вот на недоверие, е че не съм от марионетките на кмета, която да гласува каквото тя иска.Винаги съм работила за хората на Бобов дол", заяви за Дарик Нели Карипова.

Според нея напрежението е ескалирало, когато на последната сесия тя е поискала от кмета да обясни на базата на какво се формира внесената за гласуване план- сметка за таксата за сметосъбиране.

"На този въпрос не ми се отговори. Не е нормално в Дупница за година всеки човек да плаща по 38 лв. за почистване, а в Бобов дол по 140 лв.", обясни Карипова.

Под искането за вота се бяха подписали Мелек Ананова, Васил Велинов, Валентина Миланова, Сашко Александров, Антон Михайлов и Атанас Каптиев.

"Тези хора явно са били подведени, тъй като на заседанието не можаха да посочат доказателства и факти , с които да подкрепят своите мотиви", допълни председателят на ОбС- Бобов дол.