Не сте сами ще звучи в Дупница
Не сте сами ще звучи в Дупница / netinfo

Песента "Не сте сами" ще звучи до 13 ч. в централната градска част на Дупница и на площад “Свобода”, в подкрепа на българските медицински сестри в Либия. Висшият съдебен съвет на Либия се очаква днес да преразгледа на свое заседание смъртните присъди.

Идеята е на председателят на детския клуб “Съхрани българското”- 11-годишния Симеон, който миналата седмица я представи на кмета Първан Дангов. Петокласникът е голям защитник на българската национална кауза и още 9-годишен работи в подкрепа на българските медици несправедливо обвинени в Либия. Симеон постави и един от транспарантите със снимка на медиците на своя дом, на адреса, на който е и официално регистриран детския клуб “Съхрани българското” от Дупница.

"Идеята беше днес по обяд да се състои мълчаливо бдение в продължение на 15 минути на площад “Свобода”, но предвид факта, че процесът вече е на политическо равнище, какъвто орган е Висшият съдебен съвет в Джамахирията, пряко зависим от министъра на правосъдието на Либия, мисля, че трябва да изчакаме, за да разберем какво ще се случи и какво ще бъде окончателното решение. Едва тогава отново можем да предприемем действия в подкрепа на нашите сънародници", каза Първан Дангов, кмет на община Дупница. Той уточни, че Дупница ще бъде плътно до българите и ще ги подкрепя по различни начини и в бъдеще, защото на Нася, Валентина, Валя, Кристияна, Снежана и Ашраф ще им бъде нужна помощ и подкрепа дори да се завърнат в родината си след толкова години на изпитание.