Назарян и Бързаков погледнаха към Кюстендил
Назарян и Бързаков погледнаха към Кюстендил / личен архив

Двукратният носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил" Владислав Методиев получи отново покана за участие в лагер на националния отбор по борба. Тя е изпратена от новият старши треньор в класическия стил Армен Назарян. Вацата бе забравен в последните години от предишния треньорски щаб, начело с Братан Ценов и пропусна Олимпиадата в Лондон. Кюстендилският борец ще е конкуренция на Елис Гури в категория до 96 кг.

Още двама състезатели на клуб "Васил и Георги Илиеви" получиха повиквателни за националния отбор. Това са Михаил Петров и Милослав Методиев, в категория 120 кг.

"За съжаление без повиквателна остана друг носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил"- Емилиян Тодоров. Той сменя категорията, защото ме у невъзможно да сваля килограми за категория- 66 кг., а на този етап не е предпочетен за категория- 74 кг", коментира главният треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев. Той е доволен ще в националния отбор при жените се връща Виолета Симеонова, в категория 55 кг.

Любопитното е, че основен конкурент на Виолета в категорията ще бъде "Спортист №1 на Кюстендил за 2011 година" Евелина Николова, която напусна клуба. Новият старши треньор на жените е Серафим Бързаков.

Лагер- сборът на националните тимове започва на 3- ти декември, на високопланинската база на Белмекен и ще продължи до Коледа.