Наталия Димитриевич от Босилеград е най-добра в чупенето на яйца
Наталия Димитриевич от Босилеград е най-добра в чупенето на яйца / netinfo

Юбилейният XX -ти Международен детски Великденски фестивал по чупене на яйца спечели седемгодишната Наталия Димитриевич от Босилеград.
Второ място спечели девет годишния Михайло Рангелов,а трето заеха десетгодишния Саша Владимиров и петгодишния Стефан Жижов-и тримата от Босилеград.
Носещите приза „победители" с медали и купи награди най-добрия гимнастик на България и заместник-министъра на спорта Йордан Йовчев .

Призът за „най-оригинално яйце" организаторите на фестивала присъдиха на ОУ "Гео Милев„ от град Радомир, а Лидия Кирилова от Перник спечели приза за „най-хубаво боядисано яйце". Специалните награди за „най-хубаво аранжирано яйце, получиха Александър Йованчов от Скопие и Сашка Миладинов от Босилеград.
„В състезанието взеха участие 584 деца на възраст от 5 до 14 години.Деца от Сърбия, България , Македония и Молдова се състезаваха на четири сцени в училищния двор на босилеградското ОУ"Г.Димитров"-заяви организатора на фестивала Александър Димитров.
В рамките на състезанието за първи път се състоя мини турнир за деца до 5 годишна възраст.Състезаваха се 32 малчугани, като най-здраво яйце и купа за първо място спечели Кая Василова от Скопие.
Юбилейният XX -ти Великденски фестивал бе открит от Танума Тахито от Токио. Гостите и участниците на фестивала приветства кмета на община Босилеград Владимир Захариев. Организатора на Великденския Фестивал и председател на босилеградското сдружение „Глас" Александър Димитров прочете поздравителния адрес от името на Вицепрезидента на Р.България Маргарита Попова. Като патрон на фестивала Попова отправи слова с пожелания за приятелства между децата, които се градят върху споделянето на мечти, веселие и по-добро бъдеще. Попова отправи послание до босилеградчани , че Босилеград не е голям, но има бъдеще, а развитието на Босилеград е важно не само за неговите жители , не само за гостите му, но за целия регион, за Сърбия и България, за Европа.

Наталия Димитриевич от Босилеград е най-добра в чупенето на яйца
netinfo