Народен съюз категорично против сливането на детски градини в община Дупница
Народен съюз категорично против сливането на детски градини в община Дупница / netinfo

Против готвената от общинска администрация реформа в детските градини се обявиха от "Народен съюз" в Дупница. Детските градини в селата в община Дупница трябва да останат самостоятелни. Така ще се запази качественото обгрижване на децата, коментира за Дарик Вергил Кацов.
От ръководството на „Народен съюз", както и общинските съветници от групата се срещнаха с жители на с. Червен брег, такива срещи предстоят и в Крайници, Бистрица, и Джерман. Според предложението за преобразуване, детските заведения в Червен брег и Крайници стават филиали на детската градина в Яхиново.
Жителите на Червен брег и кметът Силвия Тодорова потърсили подкрепа от съветниците от „Народен съюз", на срещата присъства и кмета на Крайници Мариана Димитрова. Кметът на с. Червен брег Силвия Тодорова изрази притеснение, че след като се закрие длъжността „директор с група", най-вероятно ще има и други съкращения и ще се стигне и до закриване. Жителите на селото са събрали и подписка, в която вече са се включили 250 души. Детската градина в с. Червен брег е санирана, с нови мебели, има хубав и поддържан двор, а кухнята отговаря на всички изисквания.  В нея има 29 деца.
Хората от с. Червен брег, присъствали на срещата с представители на общината обясниха, че са били питани чия е инициативата за подписката и са предупреждавани „да не говорят".
„Недопустимо е в демократична европейска държава хората да се страхуват да говорят, за да не загубят работата си", коментира лидерът на „Народен съюз" Вергил Кацов.