Народен съюз искат изслушване на победителите от конкурсите за управители на общински дружества
Народен съюз искат изслушване на победителите от конкурсите за управители на общински дружества / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Гласуването на докладната записка, с която се предлагат преференции при паркиране на медицинските специалисти, които имат кабинети в сградата на ДКЦ ще бъде тест за зрялост и ще покаже дали ОбС е сбор от зрели личности - така лидерът на Народен съюз Вергил Кацов, коментира внесеното предложение от групата съветници на съюза. Общинският съветник д-р Лорета Николова обясни по време на пресконференция, че нейното име не фигурира в докладната като вносител, тъй като това е бил съвета на юриста на ОбС Милен Попов, според който това ще бъде в конфликт на интереси и в случая тя е заинтересована страна.
Д-р Николова каза, че още през лятото лекари са направили подписка, с искане за намаляване на таксата за абонамент. Тя допълни, че не настояват за места на входа на ДКЦ, а в района на поликлиниката.
Д-р Николова коментира, че един от най- сериозните мотиви за внесеното искане е, че на лекарите са им вменени социални функции, като тя посочи различни групи пациенти, които не заплащат потребителска такса, около 25 - 30 %, и за тях разходите са за сметка на лекарите.
Вергил Кацов допълни, че става дума за корекция от 22 лв. на месец.
Що се отнася до конкурсите за управители на общински дружества, от "Народен съюз" коментираха, че за първи път членове на комисията е трябвало да подписват декларация за конфиденциалност, че няма да разгласяват информация свързана с конкурса. В тази декларация обаче липсват законовите основания. „Това е в разрез с прозрачното управление", коментира Кацов.
Съветниците в местният парламент, които представляват "Народен съюз" ще поискат изслушване на избраните за управители на дружествата. За управителя на ГУМ например, няма информация за стратегията на класираната на 1- во място Цветанка Вуковска. Тя е ново лице както за ОбС, така и за търговците в магазина.