Напрегната сесия на ОбС Дупница
Напрегната сесия на ОбС Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Неочаквано, но по отношение на отчета на МБАЛ „Св.Иван Рилски" на сесията нямаше нямаше никакви коментари и изказвания, освен задължителните на Икономическа комисия. Очаквано обаче, отчета на ВиК Дупница беше сред най-инфарктните точки.
Управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев беше подложен на кръстосан разпит. В крайна сметка отчета за 2014 година беше приет.
Общинският съветник Чавдар Милушев, който заедно с колегите му Александър Анин и Владимир Владимиров бяха избрани да проверят финансовото състояние на общинското дружество изнесе доклад за откритите според тях нередности и нарушения от страна на управителят на водното дружество.
Беше направено предложение от страна на Икономическа комисия да не се подновява договора с колекторската фирма, тъй като според съветниците, които изказаха мнение от тази фирма няма никаква нужда. Според тях с тази работа биха се справили и служителите в дружеството. Съветниците коментираха, че с едно уведомително писмо или обаждане може да се напомни на длъжниците, че имат неплатени сметки към ВиК и за това не е нужно да се дава по 2000 лв. на месец на фирма.
Четирима съветници от БСП поискаха и прекратяване на правомощията на Илия Илиев. Предложението беше внесено като допълнителна докладна, но след началото на сесията беше оттеглена за редовното заседание, което ще се проведе в началото на месец май.