Наноси и запушени канализации в Бобов дол
Наноси и запушени канализации в Бобов дол / netinfo

  За ликвидиране на последствията от обилните валежи от началото на месеца работи общинска администрация Бобов дол. Наноси затрудняват движението по републиканската и общинската пътна мрежи.

  "Проблем има в селата Мламолово, Бабино, Долистово, Големо село. Повечето ни села  са на стръмни терени, откъдето идват проблемите при дъждовете. С помощта на общинско предприятие БКС и "Кюстендилска вода" бяха отпушени канализациите в Мламолово", коментира пред Дарик зам. кмета Николай Игнатов.

  Почистват се коритата на трите реки, които се събират в с. Долистово. То е  единственото село на равно място и там се събират водите от цялата община, затова често се наводняват мазетата и приземните етажи на къщите, допълни Игнатов.

  Зам. кметът изрази учудването си от бездействието на държавата, след като от поне пет години се знае за датата 16 юли, след която много от общинските депа трябва да спрат да функционират. Според него всички общини в Кюстендилска област ще бъдат в затруднено положение заради боклука, поне в следващите три години, докато стане готово регионалното депо в Кочериново.