Намаляват с около 300 000 лв. капиталовите разходи на община Кюстендил за Бюджет 2009
Намаляват с около 300 000 лв. капиталовите разходи на община Кюстендил за Бюджет 2009 / netinfo

Намаляване на капиталовите разходи на община Кюстендил от 5 578 717 на 5 262 266 лв. предвижда актуализацията за Бюджет 2009, която ще се гласува от общинските съветници на утрешната сесия. Причината за това, е че общината не можа да изпълни плана си за продажба на общински имоти предвид стегнацията на пазара и нежеланието да се продава на ниски цени, съобщи председателят на ОбС- Кюстендил Любомир Стоилков. Предвидени са собствени средства за доизгражадето на храма в село Ябълково в размер на 100 000 лв., както и за Дома за възрастни хора в размер на 65 260 лв.

Друга точка, която ще се разгледа е отдаването на помещение на ул."Патриарх Евтимий", за семейно консултативен център за деца с уврежания. Инициатор е сдружение "Бализ" - Кюстендил. В момента там се помещава шахматен клуб "Осогово". "За това помещение има интерес и за сформиране на фен клуб "Гунди, но техните документи все още не са готови", заяви Стоилков.

На сесията ще бъдат гласувани и две персонални пенсии на деца без родители. Ще бъдат внесени 8 допълнителни точки, за съвместни проекти с общини от Македония.