Намалиха мярката за неотклонение на Николай Карастоянов с подписка
Намалиха мярката за неотклонение на Николай Карастоянов с подписка / Дима Кирилова,Дарик радио

КОС наложи по- лека мярка за неотклонение- подписка на обвиненият в убийството на Николай Радев - Отвертката Николай Карастоянов.
С решение на Софийския апелативен съд от 20 март Иван и Владимир бяха пуснати с мярка за неотклонение подписка, а Николай Карастоянов беше под домашен арест.
В мотивите на съда беше посочено, че продължава да съществува обосновано предположение за участие в престъплението на Николай Карастоянов.От друга страна здравословното състояние на обвиняемия- двустранна херния, външни хемороиди с усложнения и протичането на заболяванията му дават основания за намаляване на мярката с по- лека.
Адвокатът на Карастоянови Марин Марковски обвини прокуратурата в бездействие, заради бавенето на 4 месеца на експертизата за причината на смъртта на Николай Радев - Отвертката.Той твърди, че от 12 март до сега не са извършени никакви действия и очаква от 4 месеца да се назначи обща експертиза на всички материални доказателства по делото.
Адвокат Марковски поиска по- лека мярка за Николай Карастоянов, заради влошеното му здравословно състояние и предстоящите операции, при които трудно може да се изчислят сроковете за възстановяване.
В КОС присъства и дъщерята на Николай Карастоянов, заради която е станала разпрата, довела до смъртта на Николай Радев.
"Невинен съм, дано се докаже в съда.Въпросът сега за мен е да се лекувам , имам тежки хирургични заболявания, тече следствие ще има и дела", заяви Николай Карастоянов.
"Оставили сме се в ръцете на правосъдието", коментира баща му Владимир Карастоянов.