новата камера в село Багренци
новата камера в село Багренци / netinfo
Административен съд-Кюстендил потвърди наказателно постановление на началника сектор Пътна полиция-Кюстендил, с което на шофьор, преминал през село Багренци със 110 км/ч, е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 750 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от три месеца. Първоинстанционният Районен съд-Кюстендил бе отменил наказателното постановление.
 
Полицаи засякоха „състезател“, карал с почти 150 км/ч на междуселска отсечка

Шофьорът е санкциониран, за това, че на 11.06.2017 г., в 18.45 ч., в с.Багренци, по път ІІ-62, при разрешена за населено място скорост на движение от 50 км/ч, е управлявал МПС с 110 км/ч (наказуема скорост 107 км/ч след приспаднат толеранс в полза на водача). Нарушението е установено и заснето с техническо средство за контрол на правилата за движение TFR-1M - изготвен е клип.

Всеки трети нарушител на пътя не спазва ограниченията на скоростта

“С поведението си шофьорът е нарушил законовата разпоредба на чл.21, ал.1 Закона за движение по пътищата (ЗДвП)и правилно и законосъобразно е привлечен към административнонаказателна отговорност по чл.182, ал.1, т.6 от ЗДвП. Правилно е определено превишаването на скоростта (след приспаднат толеранс в полза на водача) и съобразно него е наложено наказанието в рамките, зададени от закона (за превишаване над 50 км/ч - глоба 700 лв., като за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв.)”, пише в мотивите на тричленен състав на Административен съд-Кюстендил. 
 
Дарик- Кюстендил