Найден Найденов: Марек ще трупа опит в ШЛ и ще защитава титлата си
Найден Найденов: Марек ще трупа опит в ШЛ и ще защитава титлата си / Дарик- Кюстендил, архив
Найден Найденов- след мача с "Тур" и преди този в Любляна
67647
Найден Найденов- след мача с "Тур" и преди този в Любляна
  • Найден Найденов- след мача с "Тур" и преди този в Любляна

Волейболният "Марек Юнион Ивкони" ще ползва мачовете от Шампионската лига за трупане на опит и самочувствие, а целта е трета поредна шампионска титла в България. Дупничани отстъпиха на френския "Тур" с 0:3 гейма, в Самоков.
"Доволен съм, че отборът успя да се бори до последно и не се предаде. Това означава, че този отбор може. Но, не успяхме да грешим по- малко от съперника и да използваме техните грешки, получи се точно обратното. Като за първи официален мач съм доволен, мисля че отборът се бори и се представи на ниво и с всеки следващ мач този отбор ще израства, и ще покаже по- голямо самочувствие", коментира за Дарик- Кюстендил старши треньорът на "Марек" Найден Найденов. Той допълни, че едно от нещата, които повлияха на крайния резултат, са били грешките при контраатаките. "Просто трябва по- голямо самочувствие в някои играчи и те да поведат отбора", каза Найденов.
Днес волейболистите на "Марек" почиват, ще тренират събота и неделя, и неделя вечер тръгват за Любляна, където гостуват на словенския шампион във вторник.
"Това е съперника, за който имам най- малко информация, ще гледам мача им с Пиаченца / 1:3 /, така че ще придобием представа за отбора. За мен е важно отборът да израства с всеки изминал мач. Момчетата да усетят европейския и силен волейбол. Ако бяхме гости първия мач щеше да е по- добре, мач навън нямаше да тежи толкова, но така се получи за съжаление. Имам в отбора си двама състезатели, които никога не са играли ШЛ, а Венци Трифонов не е играл 2 години. Никои не очаква от този отбор чудеса, но това е шанс да се развиват тези млади момчета, които все още не са в националния отбор. Миналата година мачовете от ШЛ ни дадоха добър старт в първенството и самочувствие", заяви старши треньорът Найден Найденов.
Целта пред него и волейболистите е трета поредна шампионска титла. "Мисля че, тази година ще е по- интересно, два- три отбора ще се опитат да ни вземат титлата, но никога не се предавам, не ми е такъв стила", заключи Найденов пред Дарик.