Наградиха 10 деца в конкурса Изкуство срещу дрога в Дупница
Наградиха 10 деца в конкурса Изкуство срещу дрога в Дупница / netinfo

10 деца участвали в конкурса „Изкуството срещу дрогата“ бяха наградени от замeстник кметът на община Дупница Даниела Ушатова. Повода за конкурса беше Световният ден за борба срещу СПИН. С рисунки и есета ученици от Дупница се обявиха срещу дрогата.

 Рисунката на Благовест Давидков от 6 клас на ОУ“Св. св. Кирил и Методии” отговаря на всички критерии на журито, което му отреди първото място във възрастова група 5– 8 клас. Награди получиха и осмокласничките Евгения Данаилова и Станислава Тодорова. Поощрителна награда имаше за Северина

Христова. Диляна Дашова се е представила най-добре според журито при по-големите от 9 до 12 клас. Тя е ученичка в 9 -ти клас на гимназия “Христо Ботев”, рисунката на  десетокласничката Елеонора Николова получи втора награда.

 „Наркотиците са най-големия враг“, това казва с есето си победителката в категорията за литературна творба Ралица Крумова от 7 клас на ОУ “Евлоги Георгиев”.

Бяха наградени и произведенията на Дияна Вельова, Георги Йорданов и Мари Виолет Йовкина.

Заместник-кметът Даниела Ушатова призова малките художници да се включат в новия конкурс организиран от община Дупница „Снежко, Скрежко и моята мечтана зимна ваканция”. Децата могат да нарисуват своята мечта за зимна ваканция и да я споделят със всички дупничани. Най-добрите рисунки ще бъдат показани на пана на пл. Свобода на 12 декември в 11 часа.