Над 600 полицаи ще бдят на балотажите в областта
Над 600 полицаи ще бдят на балотажите в областта / Влади Владимиров, архив

Над 600  служители на  МВР ще бъдат  ангажирани  в опазването на реда и сигурността при провеждането на балотажите, на изборите за президент и местна власт в Кюстендилска област. В ОДМВР - Кюстендил продължава работата специално  изградения оперативен щаб. Създадена е необходимата организация, за да се гарантира свободното упражняване на избирателните права на гражданите и да се реагира своевременно  в рамките на закона срещу евентуални нарушения в изборния ден.
Разработен е план за  ефективно полицейско присъствие на обществените места. Обезпечена е охраната на местата за гласуване и за съхраняване на бюлетините, и са набелязани маршрутите за придвижване на автомобилите, с които ще се превозват изборни материали, информират от полицията.  

Засилен  ще бъде контролът  по пътищата, за да не се допуска усложняване на пътната обстановка и автомобилни произшествия. Служители на ОУПБЗН - Кюстендил провериха помещенията, в които ще са избирателните секци, и тяхната пожарообезопасеност.

За да могат гражданите с изгубени или откраднати лични документи да упражнят правото си на глас, група "Български документи за самоличност" в ОДМВР и службите в районните управления "Полиция" в Кюстендилска област  ще работят на 29.10.2011 г. от 8.00 до 18.00 ч. В изборния ден,30.10.2011 г. гражданите могат да подават заявления за издаване на Удостоверения в районните управления от 8.00 до 15.00 ч., а в ОДМВР - Кюстендил- от 8.00 до 18.00 ч.