Над 500 души се включиха в иницативата Да спортуваме ЗАЕДНО! на ОИЦ- Кюстендил
Над 500 души се включиха в иницативата Да спортуваме ЗАЕДНО! на ОИЦ- Кюстендил / ОИЦ- Кюстендил

Над петстотин участника се включиха в разнообразните спортни прояви, които екипът на Областен информационен център - Кюстендил организира от 13 до 18 октомври 2014 г. на територията на област Кюстендил. Събитията бяха част от националната инициатива „Да спортуваме ЗАЕДНО!", която се проведе на територията на цялата страна, от мрежата от 28 информационни центъра, за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.
Програмата на кампанията в Кюстендилска област беше наситена с щафетни игри и състезания по футбол, баскетбол, волейбол, висок скок и таекуондо. Спортните празници бяха организирани в училища в област Кюстендил, в които са изпълнявани проекти по оперативни програми. Проведена беше и спортна игра с обиколка на обекти. Награди получиха както победителите, така и всички участници. В последния ден на кампанията беше организирано и информационно пътуване с обиколка на обекти, които са изградени или реновирани на територията на област Кюстендил с помощта на средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС през програмен период 2007-2013 г.
Проявите бяха свързани с обекти, чието изграждане, възстановяване или развитие е реализирано с европейски средства. Целта на кампанията е по един нетрадиционен и атрактивен начин да популяризира резултатите от изпълнени проекти с европейско финансиране през първия програмен период на страната ни като държава членка на Европейския съюз, както и да запознае широката общественост с новите възможности, предвидени от оперативните програми през периода 2014-2020 г.