Над 120 деца са се записали за третия национален турнир по спортни танци Изгряващи звезди
Над 120 деца са се записали за третия национален турнир по спортни танци Изгряващи звезди / Дарик,архив

Над 120 деца ще се включат в турнира по спортни танци-„Изгряващи Звезди Велбъжданс 2014 г.", който ще се проведе на стадион „Осогово" в Кюстендил. Организатори са клубът по спортни танци „Велбъжданс", читалище "Братство" и община Кюстендил. Децата са от 7 до 18 години и са представители на школи от градовете София, Перник, Петрич, Дупница, Благоевград, Враца и Кюстендил. Турнирът ще бъде открит на 8 ноември от 11 часа в залата на стадион "Осогово".


" Децата в нашият клуб се увеличиха многократно, за времето от създаването на клуба до сега. В момента имаме над 100 деца. Освен със спортни танци се занимаваме с хип-хоп, джаз- балет и характерни танци. Успяваме вече да печелим призови места и надявам се, че ще продължим да се развиваме. От "Велбъжданс" сега на турнира ще участват 20 деца. В програма се включват латиноамерикански и стандартни танци", заяви главният организатор на турнира Десислава Камчева.


Участниците са разделени в 9 групи. Журито е от градовете, които ще участват на турнира. С това състезание се открива сезона на спортните танци. До май месец на кюстендилската школа им предстоят над 20 турнира.