Мъж заплашва еко- защитници с пистолет- играчка
Мъж заплашва еко- защитници с пистолет- играчка / netinfo

35- годишният Иван Димитров Момчилов, от Дупница задържаха полицаи за отправени заплахи с пистолет. Инцидента е станал в района на Национален парк “Рила” между хижите “Пионерска” и “Рилски езера”. Там е била проведена акция на представители на коалиция от неправителствени организации “Граждани за Рила” и “За да остане природа в България”. Повод за възникналия инцидент е направените снимки и видеозапис на лицето и управляваното от него МПС от представителите на еко-организациите.

В РПУ Дупница е постъпил сигнал, а в последствие са приети две жалби от Свилен Владимиров Овчаров от София и Магдалена Здравкова Славова от Омуртаг, касаещи отправени заплахи с късо оръжие от лице, управляващо МПС – джип “Чероки”.

След сигнала и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РПУ Дупница е установено лицето, провокирало инцидента - “Оръжието” се е оказало пластмасов детски пистолет - играчка. На 35-годишния мъж е съставен акт за дребно хулиганство и е задържан за 24 часа в РПУ Дупница. Осъден е от съдия с глоба от 100 лева.

По постъпилите жалби се извършва допълнителна проверка, като са снети обяснения от Момчилов и от свидетели на случая. Материалите ще бъдат предоставени на Районна прокураура- Дупница.