/ Иво Кирилов, Дарик
Гумите на 7 автомобила, паркирани в центъра на Кюстендил са били срязани. Сигналите са били подадени в събота. Предприети са незабавни издирвателни действия и служителите на МВР установили извършителя в близост до 2 от поразените автомобила – 55-годишен кюстендилец, установено е, че има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване в ЦСМП е предаден на семейството му. По случаите са  образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на хладилна витрина в Кюстендил, счупено стъкло на микробус в Дупница

Пет от колите са били паркирани на паркинга зад общината, част от тях са и служебни, на администрацията. Два от атакуваните автомобила са били на ул. Люлебургас, в района на Дервиш баня.

Срязани гуми на автомобили в центъра на Кюстендил
Иво Кирилов, Дарик

Срязани гуми на автомобили в центъра на Кюстендил
Иво Кирилов, Дарик

“В съботния ден, оперативният дежурен в община Кюстендил излизайки да отвори задния вход на сградата на общината, вижда 3 автомобила със спуснати от едната им страна гуми. Обади ми се и аз пристигнах на място и след преглед на записите на видео наблюдението, видяхме как в 13, 41 мин. човек с бяла шапка, бяла риза, къси панталони и джапанки почва да реже гумите на автомобилите. Установихме, че преди това в 09, 35 реже гумите на други два автомобила, но си сменя дрехите, беше с дълъг ръкав блуза, дълги панталони, с джапанки и чантичка. Хванат беше в района на Второ ОУ, благодарение на колегите от РУ Кюстендил, за което им благодаря.
В него бе открита ножица, тънка, с която е нарязвал гумите”, разказа пред Дарик Ивайло Чалъков, главен експерт отбранително- мобилизационна подготовка в община Кюстендил. Според него броя на атакуваните автомобили е много по- голям.
 
Един от общинските автомобили със спукани гуми е високопроходим джип, който служи за действия при бедствия, друг е на инженерния отдел.

 
ОД МВР- Кюстендил