/ iStock/Getty Images
92-годишен мъж от село Драговищица е открит мъртъв, по случая а задържан 46-годишен мъж от селото, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

На 3 януари в полицията в Кюстендил е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ, че в къща в село Драговищица са обслужили повикване, където е открит трупът на 92-годишен мъж, имат съмнения, че е упражнено насилие.

Д
ежурна следствено-оперативна група е извършила оглед на място. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Задържан с полицейска заповед е 46-годишен мъж от селото, който е съжителствал с възрастния мъж. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление -Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

На 2 януари в двора на къща на улица „Николичевски път“ в Кюстендил е открит трупът на 49-годишен кюстендилец. При извършения оглед на място следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление - Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.