Мъртво море пред погледа на кюстендилци
Мъртво море пред погледа на кюстендилци / Дарик Кюстендил

Кюстендил е вторият град в България, след София, където  показват фотоизложба „Мъртво море" на израелския фотограф Дуби Тал. Фотографиите са подредени в къща- музей „Димитър Пешев". Откриха я кметът на Кюстендил, Петър Паунов и Негово Превъзходителство Посланикът на Държавата Израел в Република България, г-н Ноах Гал Гендлер.

"Удоволствие е за мен да бъда тук отново в тази къща-музей за откриване на изложбата за Мъртво море, което е най-ниската точка на земята - 400 метра. Картините показват не само химическите съставки на водата, но и за красотата на целия пейзаж. Използвам възможността да благодаря на българските граждани, участвали в потушаването на пожара в Хайфа , Израел ", каза Негово Превъзходителство Ноах Гал Гендлер.

Неговите благодарности бяха и за директора на Регионалния исторически музей Валентин Дебочички за продължителното сътрудничество, както и за кюстендилското гражданство за проявения интерес.

Мъртво море е с много целебни съставки подходящи за редица заболявания, допълниха още в залата.

Мъртво море пред погледа на кюстендилци
netinfo

„Кюстендил се утвърждава като културен център, за което красноречиво говори фактът, че след София и Пловдив изложбата идва в нашия град",  допълни и кметът Петър Паунов.