Мълчанието на агнетата
Мълчанието на агнетата / netinfo

   Тази година Великден е на 27 април, с други думи, остават малко повече от две седмици до Мълчанието на агнетата. Това мълчание си има своята цена, сега тя изглежда така - агнешки комплект е 5.80 лв/кг., агнешко месо асорти 7.80 лв./кг,  чисто агнешко 12.80 лв./кг. Тази цена обаче търпи коментар, както се изразяват брокерите и засиленото търсене преди Великден ще вдигне цената му. Не  са изключени и кражбите с предмет на деянието - живи агнета.

    У нас е много популярна поговорката "Не всеки ден е Великден". Тълкуването според хората е, че не всеки ден се яде агнешко месо. Това обаче съвсем не е така при азиатските народи. Да ви кажа, там агнешкото си е като при нас мусаката или супа топчета.

   Между другото то е и доста диетично, тъй като агнешката мазнина почти не се разгражда в човешкия организъм / за това е нужна много висока температура/  и минава транзит.

   То и затова азиатците /имаме предвид източните азиатци/ са толкова слабички, измъчени, ниски и тук-там жълти. Агнешкото месо съдържа много от аминокиселината креатин, която дава енергия. 

    Но да оставим фактологията и да попитаме хората, знаете ли каква е цената на агнешкото месо в момента? чуй