Място в петицата за клуб Тонус на Plovdiv cup
Място в петицата за клуб Тонус на Plovdiv cup / Влади Владимиров, архив

Тройката на клуба по аеробика "Тонус"- Кюстендил, в състав- Анна- Мария Манчева, Габриела Ковачка и Виктория Младенова се класира на 5- то място на международния турнир "Plovdiv cup". Те се състезават във възрастовата група 15- 17 години.

В турнирът участваха състезатели от Великобритания, Украйна и Русия, а от България се включиха- "Левски", "АМД"- Пловдив, "Виолена" и "Мега спорт"- Хасково, "Самоков" и "Тонус"- Кюстендил.

"Конкуренцията беше много силна, над 160 гимнастици. Тази година бяха по- малко отборите от чужбина, заради кризата, но пък бяха повече българските участници", каза за Дарик президентът на кюстендилския клуб Галя Миткова- Миладинова.

При девойките 15- 17 години, Габриела Ковачка е на 23- то място. При момичетата 12- 14 години, Милена Мирева е на 21- ва позиция. И в двете категории индивидуално са участвали по над 40 състезателки.

Гимнастиците от клуб "Тонус" се подготвят за Националния турнир за деца, юноши и девойки, който ще се проведе в Боровец, в началото на октомври. С амбиция за добро класиране е мъжката тройка на клуба, във възрастовата група 7-8 години.