Момичетата на Ботев- Лозно с купата за №1 в региона
Момичетата на Ботев- Лозно с купата за №1 в региона / Личен архив

Отборът за "Ботев"- Лозно спечели Регионалния турнир по футбол за момичета до 15 г., който се проведе на базата в Покровник, край Благоевград. Момичетата, водени от президента на клуба Мая Митрева и старши треньора Любо Тончев вдигнаха купата за победителите.
Клубът бе създаден само преди 1 година, а вече "тушира" конкуренцията на отбори като "Спортика". Благоевградският клуб, който развива женския футбол повече от 5 години.
"Не ние, вече те ще се съобразяват с нас. Благодаря на треньора Любо Тончев и поздравявам него и момичетата за успеха", каза пред Дарик президентът на клуба от община Кюстендил Мая Митрева.

Момичетата на "Ботев"- Лозно с купата за №1 в региона
netinfo

"Ботев"- Лозно разгромиха със 7:0 "Марек"- Дупница, надиграха категорично "Спортика" с 3:1 и завършиха 0:0 с "Места"- Хаджидимово.
Двубоите се играха в две полувремена от по 20 минути, на игрище с размери 40/ 60 метра.
"Основното е да се научат да играят правилно футбол и да показват добри игри. За 1 година, много от момичетата напреднаха във футболно отношение и за тях този успех е голяма победа. Капитанът Яна Йорданова е едно бижу, талант, който показва качествата си и в турнирите с момчетата. Трябва да развиваме този талант и да гледаме в бъдещето към жените. Момичета, които искат да тренират футбол могат да дойдат при нас. Това е една игра, която развива много качества единомислие, взаимопомощ, които помагат след това в живота"", каза в интервю за "Дарик" старши треньорът Любо Тончев.

Момичетата на "Ботев"- Лозно с купата за №1 в региона
netinfo

Тренировките вече се провеждат на игрището на общинския плаж, събота и неделя, между 12- 14 ч.
Ръководството на "Ботев"- Лозно планира да организира Коледен турнир за момичета, съвместно с Областния съвет на БФС и община Кюстендил.