Молби за баластра за черни пътища в община Невестино
Молби за баластра за черни пътища в община Невестино / Личен архив

Живеещи и хора с имоти в махала "Сухар" на село Рашка Гращица, община Невестино ни сигнализираха, че "черния" път до махалата е в лошо състояние. Той е изровен от падналите през годината дъждове и на места е много трудно проходим, особено за леки автомобили.


Махала "Сухар" е в подножието на Осоговската планина. Преди години, в нея е имало дори училище, но сега живеят около 30 жители. Няма магазин и хляб, и стоки от първа необходимост се изкарват от търговец с автомобил.


"Останаха ни само 3 пътя в общината за подравняване и полагане на нова баластра. Един от тях и този за махала "Сухар". Предстои работа по него, поддържаме го и, защото води към водохващането за цялото село Рашка Гращица", каза за Дарик зам.- кметът на община Невестино Йордан Глогов. Другите два пътя, по които предстоят ремонтни дейности са за с. Страдалово и за махала "Брашненица".

"Общината ни е голяма по територия, макар и малка по население, но с много махленски, черни пътища и това затруднява работата ни, допълни зам.- кметът Глогов.