Млекопроизводители протестират пред мандрата в Самораново. Някои чакат по 20 000 лв.
Млекопроизводители протестират пред мандрата в Самораново. Някои чакат по 20 000 лв. / netinfo

 

20 млекопроизводители протестират в момента пред мандрата в село Самораново. От няколко месеца те не са си получавали пари за продукцията си. Според Димитър Капсузов, един от млекопроизводителите, собствениците на мандрата им дължат около 130 000 лв.

“Млякото го събират и пласират по магазините, а на нас няма кой да плати“, коментира Капсузов. В момента дори не знаят кой стопанисва мандрата. Все още никои не е дошъл да разговаря с протестиращите. „Не се знае кой е шефа, мандрата сега не работи, защото спряхме да продаваме мляко“, допълни Капсузов.

Вчера и днес никои от млекопроизводителите в региона не е продал мляко на мандрата. Капзусов е категоричен, че ако трябва така ще е през целия месец. Има хора, които трябва да получат по 20 000 лв. „Как да работим без пари“, попита Капсузов.

Собственик на мандра "Киана" бе Кирил Димитров, известен като Кире- Циганино. По информация и на кметът на село Самораново- Николай Ангарев, фирмата е продадена на трима души. Млекопроизводителите издирват Димитров от няколко месеца.