Младите туристи от Дупница в действие
Младите туристи от Дупница в действие / Дарик- Кюстендил, архив

Официално клуб за активен туризъм „Никола Додов" вече е част от Туристическо дружество "Рилски езера". Решението е взето по време на заседание на Управителния съвет.

Членовете на Управителния съвет са приветствали идеите и мероприятията подготвени от клуб „Никола Додов". Това каза председателят на клуба Верадина Павлова. Идеята за създаването му се роди в края на миналата година. Тогава група младежи, членове на туристическо дружество „Рилски езера" притеснени от доклада на Български туристически съюз, в който имаше предупреждение, че ако не започне да изпълнява целта, за която е създадено ще бъде закрито, решиха да съживят дружеството и да привлекат повече млади хора.

Така за няколко седмици беше направена организация за създаването на клуб „Никола Додов" към туристическото дружество и богат календар с мероприятия. Първите официални събития са преход до Скакавица и Седемте рилски езера, и изложба с фотографии от региона, както архивни, така и съвременни.

Верадина Павлова уточни, че в изложбата със снимка може да участва всеки.

На следващо заседание на Управителният съвет предстои да бъде приет бюджета на дружеството и съответно на клуба. От него до голяма степен зависи реализацията на следващите планове. Част от тях ще са на доброволни начала, но за други са необходими финансови средства, обясни Павлова.

Молбите на новите членове на ТД „Рилски езера" са разгледани и одобрени, съобщи Верадина Павлова. Новите туристи вече могат да отидат в дружеството и да си купят членски карти с марки.