Галина Димитрова
Галина Димитрова
Бащата на 21-годишния младеж, задържан за палежа в жилищен блок в Кюстендил, е подал на 15 януари тази година, жалба срещу сина си в Районна прокуратура-Кюстендил.

Младежът подпали електрическото табло и входната врата на блока на ул. "Демокрация", до НАП.

Установиха извършителят на палежа на входна врата и електрическо табло

Предприети са бързи действия. Извършена е незабавна лична проверка от наблюдаващия прокурор и още същия ден, на 15 януари е внесено в съда искане за настаняване на лицето за лечение, по Закона за здравето.

Според него, за лица, за които има данни, че са опасни за себе си и за околните, и страдат от някакво заболяване, се внася такова искане за настаняване за лечение. Лицето е трябвало да бъде настанено за лечение в Специализирана  психиатрична болница Раднево, но тъй като защитникът му е внесъл жалба в Окръжен съд, изпълнението е спряно.

Към настоящия момент няма произнасяне на въззивната инстанция. От наша страна е направено всичко необходимо. След произнасянето на Окръжен съд, лицето ще бъде или няма да бъде настанено в Специализирана  психиатрична болница в Раднево”, коментира пред Дарик говорителят на Районна прокуратура Галина Димитрова.
Дарик- Кюстендил