Младеж бере душа, след като кара без книжка, без каска и на 10 бири
Младеж бере душа, след като кара без книжка, без каска и на 10 бири / netinfo

Двама младежи пострадаха при пътен инцидент с мотоциклет в района на село Пороминово. Сигналът е подаден около 00.30 часа  в РУП Рила, информират от полицията. На място е установено, че мотоциклет  "Ямаха" с  водач Александър И.,  на 24 г. от с. Пороминово,  е напуснал пътното платно и се удря в крайпътна ограда.

Вследствие на катастрофата е пострадал водачът на мотоциклета, който е с  черепно-мозъчна травма, фрактура на десния крак, вътрешни травми и е с опасност за живота. Возещият се на задната седалка на мотоциклета Светослав П., на 17 г. от с. Пороминово, е получил сътресение на мозъка и контузни рани, без опасност за живота.

Водачът на мотоциклета е неправоспособен и не притежава свидетелство за управление на МПС. Двамата са били без предпазни каски. От водача на мотоциклета е взета кръвна проба за анализ. Двамата пострадали са настанени за лечение в болницата в Благоевград. По случая в РУП Рила е образувано досъдебно производство, води се разследване за установяване причините за ПТП.

По неофициална информация, двамата младежи са били на събор в село Стоб, като водачът на мотоциклета е изпил над 10 бири.

22- годишен мъж да управлява след употреба на алкохол е установен ул. "Аракчийски мост" в Дупница, около 2 часа тази нощ. Младежът се е движел с автомобил "Форд Сиера". Техническото средство е отчело концентрация на алкохол в издишания въздух- 1.61 промила. По случая е образувано досъдебно производство.