Младен Ризов и Вячеслав Аргази за новата физика и книгата Мисия Аристотел и капанът Хигс
Младен Ризов и Вячеслав Аргази за новата физика и книгата Мисия Аристотел и капанът Хигс / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

"Мисия Аристотел и капанът Хигс" на Вячеслав Аргази книга за физиката, която опровергава из основи, това което пише в днешните учебници за вселената. Аргази е категоричен, че смъртта не съществува и го доказва с физически изчисления. Авторът е завършил физика в Московският университет. Има аспирантура по физическа химия, проводници и свръхпроводници. След 2001 г. се преселва в България, за да помага на развитието на хотелиерския бизнес на свой приятел.
Кюстендилецът Младен Ризов подтиква Вячеслав Аргази да напише книга, в която да представи научните си разработки, но по един достъпен начин за обикновените хора.
"Той създава наука, която ще промени живота ни, трябва науката да се рестартира. Защо българите да не се чувстваме от основателите на нещо, което е необходимо на нас, на вселената и затова го помолих да напише книгата "Мисия Аристотел, капанът Хигс". Да учим нашите деца правилно да учат и да мислят", заяви Ризов. Книгата ще се представи за първи път в Банско на 18 ноември.
Книгата представя най- фундаменталните закони на вселената. Разглежда се модела на големия взрив, как се е образувала вселената. Критикува се модела на Горещата вселена, който се явява стандартния модел, който се преподава във всички училища и университети.
"Вселената се преражда като достига определени размери, преражда се, достига определени размери и накрая тази лента свършва и изчезва почти напълно, но остава като една точка, от която отново се развива до мега вселена. Самият модел и объркат за Горещата вселена, как се произвеждат атоми за първата секунда на нейното развитие. Това е абсолютно грешна идея. Тези протони, от които са образуват атомите, се образуват на по- късна фаза на вселената, а не в първата секунда, както се твърди в днешната физика. От този модел излиза определен начин на смърт и безсмъртие на човека. Развитие на съзнание прекъсва в момент на физическа смърт на нашата фаза на вселената, но след известно време на развитие на вселената, нашата фаза пак се повтаря, което значи физическо безсмъртие на всяка личност. Човек, когато умира, отново се ражда, но той не помни това, защото губи памет", твърди Аргази.
Книгата е написана с вицове, приказки за живота в Русия, за да е по- развлекателна за обикновените хора.